Experiències

Mica a mica anem teixint experiències i testimonis d’alumnes, mestres, àvies, mares i pares… En aquesta pàgina els mateixos protagonistes presentem les seves experiències i testimonis:

📌 El projecte s’inicia a l’Escola Sant Pau de Sant Pol de Mar el curs 2009-2010 i, ben aviat, transcendeix l’escola per impregnar el poble.

🤓📑 Sant Pol de Mar: Escola Sant Pau

📌 El curs 2012-2013 les tres escoles públiques de Palau-solità i Plegamans (l’Escola Palau, l’Escola Folch i Torres i l’escola Can Cladellas ), de mans del grup de treball local de mestres per a l’educació en valors CEVA, inicien un projecte conjunt amb els nens i nenes de 6è. El curs 2014-2015 el professorat implicat en el projecte realitza un assessorament amb la Neus Bartrolí. Mica a mica el projecte es va consolidant i l’escola Palau l’amplia a altres cursos.

🤓📑 Palau-Solità i Plegamans: Escoles Can Cladellas, Palau i Folch i Torres

📌Aprofitant la formació realitzada a Palau, mestres de les escoles El Calderí i l’Escola Bressol La Lluna, de Caldes de Montbuí, s’hi apunten i inicien experiències d’arpilleres escolars a aquesta població amb educació infantil.

🤓📑 Caldes de Montbuí: Escoles El Calderí i EB La Lluna

📌 El curs 2015-2016 el projecte creix de Sant Pol de Mar a Pineda de Mar i Calella incorporant nous centres educatius. En aquest viatge s’incorpora una nova experiència amb persones amb discapacitat intel·lectual a través de la Fundació Marpi.

📌 El gener de 2016 el projecte travessa l’Atlàntic per arribar a Tegucigalpa (Hondures) i formar a 28 mestres perquè esdevinguin multiplicadores.

🤓📑 Tegucigalpa (Honduras)

📌El curs 2018-19, en el marc del projecte “Barcelona Conviu” fomentador de pràctiques de cultura de pau i transformació de conflictes en barris barcelonins, l’escola Ciutat Comtal (barri Vallbona), realitza el projecte interdisciplinar “Nens i nenes de pau” on introdueix el treball amb arpilleres. Aquesta experiència és acompanyada per l’Aixa, una educadora hondurenya participant de la capacitació de 2016 i estudiant del postgrau en Cultura de Pau de la UAB.

🤓🎬 Barcelona (Vallbona): Escola Ciutat Comtal

📌 Aquest mateix curs 2018-19 es realitza la primera experiència de Teixint Fils d’Emocions en format tallers amb alumnat de secundària a l’IES Euclides de Pineda de Mar.

📌 En el curs 2019/2020 a Hondures, de la mà de l’educadora Waleska Álvarez, qui va ser participi de la capacitació de 2016, es realitza el projecte “Cosint fils d’igualtat” que té com a fi sensibilitzar, capacitar i dotar d’eines teòric- conceptuals a promotors i voluntrios culturals, en el tema de masculinitats, equitat de gènere i cultura de pau; utilitzant les arpilleres com a estratègia d’intervenció social. Posteriorment es va realitzar una replica d’aquest projecte amb amb nens, nenes i adolescents en diferents centres bàsics dels 17 municipis d’intervenció de el projecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s