Motivació

La metodologia socio-afectiva del projecte interdisciplinari “Arpilleras” proposa una sèrie de fases a través de les quals es van introduint activitats que permeten a les i els participants elaborar les seves pròpies històries personals i creacions artístiques, al seu torn aquest procés brinda eines per fomentar la convivència i la cultura de pau.

La fase de motivació ajuda als nois i noies a comprendre realitats i cultures diferents. En aquesta fase aprofundim en els orígens de les arpilleres per ajudar a saber com altres pobles del món han  expressat la seva història a través de teles i fils i han transformat conflictes a través de l’art.

També indaguem sobre com el nostre entorn cultural també hi ha artistes que fan servir altres tècniques aportades pel seu art per transformar emocions i resolució de conflictes.

I ens preparem per apropar-nos als nostres propis conflictes personals, socials i polítics a partir de l’expressió artística. Aquest és el repte.

ACTIVITATS DE MOTIVACIÓ

  • Busquem informació de la Violeta Parra i fem un taller per conèixer la seva biografia i la seva obra artística.
  • Vídeo Como alitas de chincol, història sobre la creació d’arpilleres a Xile. Font Youtube: Vivienne Barry
  • Organitzem una comissió de periodistes per fer fotos i entrevistes de tot el que viurem en aquest projecte per fer-ne un vídeo o altres materials de difusió.