Testimonis

Les arpilleres és un projecte educatiu de resultat (un cabàs enorme d’arpilleres de tots colors i molts aprenentatges adquirits), però sobretot de procés (si seguim els fils de cada una d’elles trobem una narrativa personal que s’ha anat revisant en cada cosida i descosida).

A més, pels mestres suposa una presència a l’aula des d’una mirada diferent, un canvi de rol ben interessant per caminar en el trobar respostes a les necessitats dels infants i els reptes que aquestes ens plantegen.

Per això donem molt valor als testimonis que nens, nenes i mestres generosament volen compartir. Aquí us en posem una mostra significativa.

De l’alumnat:

En aquest vídeo els nens i nenes de Sant Pol ens expliquen les seves arpilleres (2009-2010).

Algunes de les arpilleres dels nens i nenes de Palau-Solità i Plegamans recollides pel CRP de la seva zona (2014-2015).

En aquest vídeo veureu l’experiència dels nens i nenes de P4 de l’escola El Calderí (2014-2015).

De les mestres:

“ARPILLERA, una paraula que no havia escoltat mai fins que vaig tenir l’oportunitat de veure a l’escola Sant Pau, de la mà de Neus. Un canvi? Doncs sí, així és, a partir del projecte he pogut reflexionar sobre l’educació i el sistema educatiu i he obert els ulls, i ara veig que clarament aquest sistema que tenim avui dia, necessita un gran canvi, i cada vegada que m’apropo més a les arpilleres, veig més clar que podrien ser una gran aportació a totes les escoles. Per què? Simplement no són cap assignatura concreta, ni estan contemplades dintre d’un currículum, però tot i així és l’oportunitat de treballar totes les competències, tenint en compte les individualitats de tots els alumnes i no només com a éssers que han d’aprendre sinó com a persones, que creixen i han d’adquirir coneixements però també han de formar-se amb uns valors i unes actituds que poden treballar a través d’una arpillera. És difícil descriure què és per mi una arpillera però si he de pensar en 2 frases: LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ I LES MATEIXES OPORTUNITATS PER TOTHOM” (Sheila, mestre)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s